O nama

Active Life Niš je centar za fizikalnu, manuelnu i kineziterapiju. Naš cilj je osposobljavanje naših klijenata nakon povrede, kao i rešavanje bolnih stanja koja su nastala kao posledica svakodnevnog života. 

A nakon toga , ono najbitnije, edukacija klijenata kako da ne dođe do budućih povreda i do budućih bonih stanja. Kroz pravilan pokret naš život može biti kvalitetniji.

Naš tim

Marko Simić

Marko Simić strukovni fizioterapeut stalno zaposlen u DZ Niš u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju od 2009 god. Pored srednje medicinske škole odsek fizioterapeut i strukovne med škole Ćuprija odsek fizioterapeut završio veliki broj kurseva iz oblasti fizioterapije koji su u velikoj meri doprineli u samostalnom radu sa pacijentima.

2008-2009 – završio 2 kursa kinesiotaping tehnike u Nišu
2018 – kurs osteopatskih tehnika sakroilijačnog zgloba u Beogradu
2018 – završio 2 kursa moderne medicinske akupunkure u Beogradu
2022- završio PNF 1 i PNF 2 u Novom Sadu

U svom poslu preferira isključivo individualni rad sa pacijentima, bez obzira na problem sa kojim se susreće. Veliki je zagovornik edukaciji pacijenata sa glavnim ciljem da do bolnih stanja i povreda više ne dođe.
Jedini je saradnik ordinacije Orthoexpert za jug Srbije , a uža specijalnost mu je
trening ramena i lakta u saradnji sa ortopedom dr Srđanom Živanovićem,
načelnikom ortopedske klinike u Viborgu ( Danska) subspecijalisti za bolesti
ramena i lakta.

Petra Simić

Petra Simić fizoterapeutski tehničar stalno zaposlena u DZ Niš u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju od 2018 god. Primarna oblast rada joj je primena fizikalnih agenasa ( elektroterapija, laser, ultrazvuk, magnet,presoterapija, kineziterapija) u otklanjanju bola , oporavku nakon povreda i limfne drenaže.

Zalaže se za strogo individualni rad sa klijentima. Posebno zainteresovana za rešavanje bolnog lumbalnog i cervikalnog sindroma i rešavanje istih kroz kombinaciju treninga i fizikalne terapije.